Wagner: Müslüman olduğum için tokalaşmak istemeyenler var

Wagner: Müslüman olduğum için tokalaşmak istemeyenler var

İslam ve göçmen karşıtı AfD’de siyaset yaparken Müslüman olan yeni adıyla Ahmad Wagner, neden Müslüman olduğunu, tepkileri ve hedefini Sabah Avrupa’ya anlattı

Almanya için Alternatif Partisi’nde (AfD) Brandenburg Eyaleti Yönetim Kurulu üyesi olan Artur Wagner, geçtiğimiz günlerde Müslüman olduğunu açıkladı. İslam ve göçmen karşıtı olarak bilinen AfD’de siyaset yapan Rusya kökenli Wagner, “ırkçılığın ve nefretin ne olduğunu ilk kez son bir hafta içinde gördüm ve anladım” ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesi Avrupa yayınına konuşan Wagner, Müslüman olduğu için kendisiyle tokalaşmak bile istemeyenlerin olduğunu dile getirdi ve “Birçok Alman, Müslüman ve teröristi aynı kefeye koyuyor. Çok sayıda tehdit de alıyorum. Ama bu tehditlerden çekinmiyorum. AfD İslam’la diyalog kurmak zorunda” diye konuştu.

İslam’ı seçmeden önce bir çocuk yuvasında, Protestan Kilisesi’nde ve mültecilere yardım sunan dernekte çalıştığını anlatan Wagner, Hıristiyanlıkla bağını arttırmak için kiliseye angaje olduğunu fakat “Protestanlığın bittiğini” ifade etti.

2015’te de AfD’nin şu andaki Meclis Grup Başkanı olan Alexander Gauland’la tanıştığını kaydeden Wagner, AfD’li oluşunu, “Ona 12 soru sordum ve cevabını istedim. Verdiği cevaplardan ikna olunca partiye üye oldum. Ancak o cevaplarda İslam karşıtı söylem yoktu. Bunu fark etsem partide yer almazdım” sözleriyle anlattı.

CAMİ ZİYARETİ ETKİLEDİ

AfD için çok çalıştığını ifade eden Wagner; “Kısa sürede Brandenburg Eyaleti Yönetim Kurulu üyesi oldum. O dönem arkadaşım Rüstem Muhsin aradı. Beni Başkurt devletinin başkenti Ufa’ya davet etti. Orada bir camiyi ziyaretimde İslam ile ilgili bir kitap aldım. Camiden etkilendim. Kendimi o evin bir parçası hissettim. Dönüşte o kitabı okudum. İçimdeki sevgi giderek arttı” diye İslam’a olan ilgisinin kaynağını anlattı.

Geçen sene tekrar Ufa’daki camiyi ziyaret ettiğini belirten Wagner, 29 Ekim 2017 günü imama Müslüman olmak istediğini söylediğini ve orada şehadet getirerek Müslüman olduğunu kaydetti. İmamın kendisine Ahmad adını verdiği Wagner, camiden bir Kuran tefsiri ve tesbih aldığını, böylelikle Kuran okumaya başladığını anlattı.

İMAM OLMAK İSTİYOR

İslam bilimleri okumak için Ufa’da bir üniversiteye açıktan öğrenim başvurusu yapan Wagner, “Allah’ın izniyle beş yıl sonra imam olmak istiyorum. Kendimi hem ruh hem beden olarak daha temiz ve dingin hissediyorum” diye konuştu.

AfD’DE SİYASETE DEVAM EDECEK

Sağ ile İslam arasında köprü olmak istediğini söyleyen Wagner, “Diğer inançlarda vatan, aile, toplum gibi gelenekler kalmadı. Milliyetçilerde bu değerler var. İslam’da bu değerlere önem veriyor. O nedenle birbirini anlayacağını düşünüyorum” dedi.

18 Şubat 1969’da Rusya’nın Ishewsk kentinde doğan Wagner, 1993 yılında Almanya’nın Dresden kentine geldi. Burada inşaat alanında çalışan Wagner, daha sonra Hannover’e giderek 1998’e kadar ekonomi öğrenimi gördü. Sekiz yıl lastik fabrikasında çalısan Wagner, bu sürede iş gereği Rusya’nın tüm şehirlerini gezdi. Simdi ise AfD’de siyaset yapıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *