ABD’li üç banka, kredi kartıyla Bitcoin alımını yasakladı

ABD’li üç banka, kredi kartıyla Bitcoin alımını yasakladı

Bankaların bu hamlesinin ardında yatan sebeplerden birisinin siber korsanların bilgilerini ele geçirdikleri kartlarla kripto paralar alması olarak gösteriliyor.

İstikrarsızlıkları nedeniyle finans uzmanları tarafından uzak durulması gerektiği yönünde uyarılar yapılan kripto paralar, birçok kişi için hızlı zengin olma yolu olarak görülüyor. Öyle ki, insanlar borçlanarak bu kripto paralara yatırım yapıyor.

Bloomberg HT’nin aktardığına göre, ABD’nin üç dev bankası Bank of America, JP Morgan Chase ve Citigroup, müşterilerinin mağdur olmasını engellemek için kredi kartlarıyla Bitcoin alınmasını yasakladı.

Bankaların bu hamlesinin ardında yatan sebeplerden birisinin siber korsanların bilgilerini ele geçirdikleri kartlarla kripto paralar alması olarak gösteriliyor. Bu paraların altında yatan sistemler gizlilik üzerine kurulu olduğundan, suçluların saptanması ve takip edilmesi de neredeyse imkansız bir hal alıyor.

Kripto para piyasasının istikrarsızlığı nedeniyle, bankalar müşterilerinin kredi borçlarını kapatamayacağından çekiniyor.

Bu bankaların kredi kartlarıyla artık kripto para satın alınamazken, Bank of America ön ödemeli banka kartlarının bu işlem için kullanılmaya devam edilebileceğini açıkladı.

Öte yandan Habertürk’ün haberinde ise Bitcoin’de yaşanan düşüşün devam ettiği, geçen hafta 8 bin doların altını gören Bitcoin’in toparlanamadığı ve bugün de 7 bin 500 dolarlı seviyelere kadar gerilediği bildirildi. Bitcoin’deki düşüşte kripto para ile ilgili düzenlemelerin yanında bazı amerikan bankalarının kredi kartları Bitcoin alım satımına izin vermeyeceklerini açıklamaları etkili olduğu belirtiliyor.

‘Kriz kahini’ olarak bilinen Amerikalı ekonomist Nouriel Roubini’den de geçtiğimiz hafta Bitcoinle ilgili çok çarpıcı bir yorum gelmişti. Bitcoin’in insanlık tarihinin en büyük balonu olduğunu söyleyen Roubini, bütün balonların anası olan bu balonun sonunda patladığını belirtmişti.

Bitcoin Aralık ayı ortasında 20 bin dolar sınırına kadar çıktıktan sonra yılı 14 bin 500 dolar seviyelerinden tamamlamıştı. Kripto para, geçtiğimiz hafta 2013 yılından bu yana oransal bazda en büyük düşüşünü yaşamıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *