Davos’a dünyadan hangi şirketler, Türkiye’den hangi yetkililer katıldı?

Davos’a dünyadan hangi şirketler, Türkiye’den hangi yetkililer katıldı?

İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleştirilen 48. küresel buluşmaya 100’den fazla ülkeden 3 bine yakın iş adamı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

İş dünyasından yoğun ilgi

Bloomberg HT’tin aktardığına göre, küresel ölçekte faaliyet gösteren çok uluslu büyük şirketlerin temsilcilerinin boy gösterdiği Davos’ta, Google, Microsoft, Facebook, UPS, Maersk, Engie, Renault, Airbus, Total, Bayer, Deutsche Bank, Monsato, Henkel, Siemens, Volkswagen, Tata, Hitachi, Mitsubishi, ING, Alibaba, Huawei, Gazprom, Saudi Aramco, Novartis, Nestle, Barclays, HSBC, JP Morgan, Citi, IBM, Morgan Stanley, Nike, Pepsi, Pfizer, Procter & Gamble, Qualcomm, Soros, Carlyl, Coca-Cola, Goldman Sachs, Uber ve Walmart gibi önemli şirketler toplantılara yüksek seviyede katılım gösterdi.

Şimşek ve Zeybekci’den yoğun görüşme trafiği

Davos Zirvesi’ne Türkiye’yi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci temsil etti. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da zirveye katılan isimler arasında yer aldı.

Çok sayıdaki oturuma konuşmacı olarak katılan Şimşek ve Zeybekci, küresel ekonominin liderlerine Türk ekonomisini anlattı ve yatırım çağrısında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Ekonomi Bakanı Zeybekci, WEF Danışmanı Cüneyd Zapsu ve Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin verdiği akşam yemeğinde çoğunluğu yabancı yüzden fazla iş adamına Türkiye’deki teşvikler, yatırım olanakları ve yapısal reformlardan bahsetti, ardından soruları cevapladı.

Basına kapalı görüşmeler

Şimşek, burada verdiği mesajda, Türkiye’nin 2017’de karşı karşıya kaldığı her türlü dış saldırı ve olumsuzluklara rağmen ekonominin rekor üstüne rekor kırdığını vurgulayarak, 2018’de büyüme oranının geçen yılı da geride bırakacağının altını çizdi.

Şimşek ve Zeybekci, küresel ekonominin en büyük şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle basına kapalı ikili görüşmeler gerçekleştirerek Türkiye’deki fırsatları anlattı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *