CHP’li Özbolat’ın gazetesi: “Erdoğan yüzde 51’in üzerine çıkar”

CHP’li Özbolat’ın gazetesi: “Erdoğan yüzde 51’in üzerine çıkar”

CHP eski Milletvekili Durdu Özbolat’ın sahibi olduğu Yurt gazetesinin birinci sayfasında, “Afrin kahramanı Erdoğan yüzde 51’in üzerine çıkar” başlıklı röportaj dikkat çekti.

CHP’li Özbolat’ın sahibi olduğu Yurt gazetesi, birinci sayfasında logo yanına Gazeteci Leyla Tavşanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmesini taşıdı.  Leyla Tavşanoğlu, “Tayyip Erdoğan da yüzde 51’in üzerine çıkar” dedi.

Gazeteci Leyla Tavşanoğlu ile medya ve siyasetin bugünkü halini Sibel Köklü’ye anlattı.

İşte o röportajın ilgili bölümü…

-Şimdi de bir harekat var, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Son tahlilde bu hareketin yapılması gerekiyordu fakat geriye dönüp baktığınız zaman, bu hareketin yapılmasını gerektirecek iklimi oluşturan da kendimiziz. Niye bu güne kadar ‘kardeşim Esad’ olan adam birdenbire ‘Esed’ oldu? Niye Arap Baharı’nın peşine takıldık acaba? Şimdi olay çok net ortaya çıkıyor bana göre, Amerika ve Rusya anlaşıp, Şii kalkanına karşı İran’ı devre dışı bırakmaya çalışıyorlar.

-Bu operasyonlarla 2019 seçimlerine giderken, AKP oylarını artıracak mı?

Ben öyle düşünüyorum. Tabii 2019’a daha çok uzun bir zaman var. Türkiye’de her şey çok hızlı geliştiği için bir yol kazasına uğramadıkları takdirde, AKP bir genel seçimde birkaç puan oy artırarak seçilir tek başına. Tayyip Erdoğan da yüzde 51’in üzerine çıkar. Şu anki görüntü o. Çünkü ‘Afrin fatihi’ oldu. Savaş politikalarının etkisi görülecek, gerçekçi olmak lazım. Çünkü bu tür söylemler politikalar hakta yansımasını buluyor. Sıradan vatandaş seviyor bunu.

-Referandumda ‘hayır’ oyu veren kesimden de oy alabilir mi?

Onu pek sanmıyorum ama MHP, BBP, Saadet hatta bir kısım HDP’liden bile oy alabilir.

-Yakın dönemde Türkiye’de bir iktidar değişikliği görünmüyor yani?

Hiç görünmüyor. Kimileri diyor ki, “Abdullah Gül liderliğinde AKP içinde bir fraksiyon kopabilir, başka bir parti kurabilir”… Ben doğrusu buna ihtimal vermiyorum çünkü Abdullah Gül’ün kişiliğini biliyorum. O sağlamcıdır, kendini maceraya atmaz.

(Odatv.com)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *