Almanya’da İslam düşmanlığı ile öne çıkan AfD partisinin bir yöneticisi Müslüman oldu

Almanya’da İslam düşmanlığı ile öne çıkan AfD partisinin bir yöneticisi Müslüman oldu

Sağ popülist bir parti olan Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin Brandenburg teşkilatı parti yönetim kurulu üyesi Arthur Wagner, Müslüman oldu. Parti sözcüsü, bunun “parti için bir sorun teşkil etmediğini” söyledi.

Almanya İçin Alternatif partisi yönetim kurulu üyesi Arthur Wagner, Müslüman oldu. Partinin, Brandenburg eyalet teşkilatı yönetim kurulunda yer alan 6 kişiden biri olan Wagner’in din değiştirmesi tüm dünyada dikkat çekti.

Deutsche Welle’nin haberine göre konuyla ilgili, partiden bir açıklama geldi. Partinin Brandenburg teşkilatı sözcüsü Daniel Friese, salı günü konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. AfD’nin “Müslüman, Hristiyan eşcinsel üyelerinin olduğunu” belirten teşkilat sözcüsü, Wagner’in din değiştirmesiyle ilgili olarak “Bu parti için bir sorun teşkil etmiyor” dedi. “Din kişisel bir meseledir. Biz anayasada yer alan din özgürlüğünü destekliyoruz” şeklinde konuşan Friese, “Bay Wagner başka bir din de seçebilirdi” dedi.

AfD’nin söylemi

İslam ve göçmen karşıtlığı AfD’nin kurulduğu günden bu yana benimsediği temel politikalardan biri. “İslam’ın Almanya’ya ait olmadığı” sloganını benimseyen AfD, “İslam? Mutfağımıza uymuyor”, “İslamcılığı durdur” ve göçmenlere atfen “Yeni Almanlar? Biz kendimiz yaparız” başlıklı seçim afişleri hazırlamıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *