Mısır’daki idamları ‘durdurun’ çağrısı

Mısır’daki idamları ‘durdurun’ çağrısı

Mısır’da devam eden idamlar hakkında İstanbul’da yapılan açıklamada bu ülkeye uluslararası baskı yapılması çağrısında bulunuldu.

Mısır’da idam cezasına mahkum edilenlere yönelik infazların durdurulması istendi. Bugün İstanbul’da yapılan, Türkiye ve Mısır’dan katılan 53 kurum adına okunan açıklamada, ülkede 2013 yılında 109, 2014 yılında 509, 2015 yılında 538, 2016 yılında 237 kişiye bazılarına bir kaç kez olmak üzere idam cezası verildiği belirtildi.

Son olarak 26 Aralık 2017’de 16, 2 Ocak 2018’de de 4 kişinin idam edildiği belirtilen açıklamada, “Alınan son bilgiye göre önümüzdeki günlerde müftülük onayı dahil tüm süreçleri tamamlanmış her an infaz edilecek 25 siyasi mahkum söz konusudur” denildi. İdam edilen kişilerin ifadelerinin “yoğun işkence altında” alındığı belirtilen açıklamada İslam İşbirliği Teşkilatı, Afrika Birliği İnsan Hakları Komitesi, Arap Birliği İnsan Hakları Komitesi, BM İnsan Hakları Komitesi, BM İnsan Hakları Konseyi ve İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız ve Daimi İnsan Hakları Komisyonu gibi Mısır’ın üye olduğu insan hakları kuruluşlarına çağrı yapılarak ülkeye heyet göndermeleri ve diplomasi yürütmeleri istendi.

(Gazete Duvar)

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *