İngiltere’de, medya devi Murdoch’ın satın alma girişimine engel

İngiltere’de, medya devi Murdoch’ın satın alma girişimine engel

İngiltere Finansal Piyasa Rekabeti Kurumu (FCA), dünya medya imparatoru Rupert Murdoch’ın Sky News şirketine sunduğu satın alma teklifinin toplum yararına olmadığını açıkladı.

İngiliz medyası üzerinde kontrolü artıracak

Murdoch, Sky News medya grubunu satın almak için 15 milyar euro teklif ederken, Independient gazetesinin haberine göre, FCA, Murdoch’ın Sky News’i satın almasının medya üzerindeki kontrolünü artıracağını söyledi.

Şakul Avsat’ın haberine göre FCA tarafından yapılan açıklamada, Murdoch’ın Sky News şirketinin yüzde 61’lik hissesini satın almak istemesinin medya alanında çekincelere neden olacağına dikkat çekti.

Murdoch, İngiltere’de Fox News medya grubunun yanısıra, The Sun ve The Times gibi gazeteleri bünyesinde bulunduran News Medya grubunu da elinde bulunduruyor.

Ülke siyasetine etki edebilir

Sky News şirketini de satın alması halinde Murdoch’ın ükedeki tüm medya platformlarına hakim olarak ülke siyasetine de etki edeceğini belirten FCA, bu satışın gerçekleşmesi halinde Murdoch’ın kamuoyunu yönlendirme gücünü eline geçireceğinin altını çizdi.

Independient gazetesinin haberinde, FCA tarafından yapılan açıklamanın, medya imparatoru Robert Murdoch’a bir darbe olduğu belirtilirken, FCA, konuya dair raporunu Kültür, Basın ve Spor Bakanlığı’na teslim etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *