Dijital içerik üreten bir firma daha 100 milyar dolar değerine ulaştı

Dijital içerik üreten bir firma daha 100 milyar dolar değerine ulaştı

Dijital içerik platformu Netflix, açıkladığı dördüncü çeyrek sonuçlarında küresel büyüme hedeflerinin üzerine çıkmayı başardı ve “tarihinin en iyi çeyreğini” tamamladı

Netflix geride kalan üç aylık süreçte tam 8,3 milyon yeni abone kazandı. Şirketin yatırımcılarına gönderdiği mektupta, “tarihimizin en başarılı çeyreği” dendi.

Habertürk’te yer alan habere göre 10 milyona yakın yeni abone kazanan servis, çeyrek sonuçlarını duyurmasıyla borsada da yükselişe geçti. Pazartesi günü yüzde 3 değerlenen hisseler, duyurunun ardından bugün yüzde 7 daha değer kazandı.

Netflix’e göre başarısının en büyük sırrı özel içerikler ve küresel yayılma politikaları oldu. Şirket ayrıca dördüncü çeyrekte yayınlamak için 39 milyon dolar harcadığı bazı özel içeriklerini yayınlamama kararı aldığını da yatırımcılara duyurdu.

Şirketin dördüncü çeyrek gelirleri 3,28 milyar dolar olarak açıklanırken, Netflix bu yıl pazarlama için 2 milyar dolar bütçe ayırmayı planladığını belirtti.

Son çeyrek sonuçlarının açıklanmasıyla, Netflix’in piyasa değeri 100 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Netflix nedir

Küresel internet televizyon ağı olan Netflix, 1997 yılında Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde kuruldu. DVD kiralama şirketi olarak başlayan Netflix ilerleyen yıllarda video ve dizi arşivi ile bir video izleme sistemine dönüştü. 2015 yılında 70 milyon abonesi olan sistem 20 farklı dilde hizmet vermekte ve sadece üye olanlar faydalanabilmekte.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *