Amerikan heyeti Ankara’ya geldi

Amerikan heyeti Ankara’ya geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen başkanlığındaki heyet, Suriye ve adli iş birliği gibi konularda görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya geldi.

ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlı yetkililerinden oluşan bir grup Amerikalı bürokrat dün akşam Ankara’ya geldi. Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında görüşmelerde bulunacak heyetin Afrin ile birlikte adli işbirliği gibi konuları da ele alacağı bildirildi.

İlk ziyaretin Dışişleri Bakanlığında olacağı ardından Genelkurmay Başkanlığına gidileceği ve burada bir toplantı gerçekleştirileceği kaydedildi.

Amerikan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Galloway, Savunma Bakanlığı yetkililerinin “Afrin’deki durum dahil birçok ortak güvenlik konularını görüşmek üzere” Ankara’da olduklarını bildirmişti.

Galloway açıklamasında, “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını ciddiye alıyoruz.NATO Müttefikimiz ve DEAŞ ile diğer terör örgütleri ile mücadele ortağımız Türkiye ile birlikte çalışmaya bağlıyız. ABD tarafından da yabancı terör örgütü olarak tanınan PKK’nın Türkiye’nin güvenliğini tehdit etmesi konusunda Türkiye ile zaten yakın çalışıyoruz.” demişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *