İlyas Metin: Allah’ın Nebi’sine itaatsizlik büyük günahtır

İlyas Metin: Allah’ın Nebi’sine itaatsizlik büyük günahtır

Allah rızası için uyanık olalım ve Peygambersiz bir din projesine hizmet etmeyelim, tepkisiz kalmayalım. Ağlanacak halimize suskun da kalmayalım.

Allah’ın Nebi’sine itaatsizlik büyük günahtır.

Neden mi?

“Ey iman edenler, Allah’a itaat edin, rasul’e itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine de…” Nisa 59

Bizim seçip getirdiğimiz ulu-l emr’e (Allah’ın emriyle hükmeden adil yöneticiye) itaat etmemiz farz iken, Allah’ın seçtiğine mi itaat etmeyeceğiz!

Uhud savaşında sahabilerden, okçular tepesindeki mevzilerini terk edip Nebi’nin (a.s.) emrine itaatsizlik yapanlar olmuş ve bu da savaşın kaybedilmesine sebep olmuştu. Bu itaatsizlikleri ile günaha girmişlerdir ki, Allah, günahlarını bağışladığını bildirmiştir. (Al-i İmran 152-155)

Madem Nebi’ye itaat yok(!) neden bu sahabiler Nebi’ye itaatsizlikten günahkar olmuşlardır!? Ve neden Nebi’nin, Tebuk seferi çağrısına mazeretsiz çıkmayan üç sahabe tevbeleri kabul edilene kadar tecrit edilip, selamdan bile mahrum bırakılmışlardır!?

“Nebi Müminler için kendi canlarından daha evladır.” Ahzab 6

Kendi canından daha değerli olana “itaat edilmez” demek bir garabet değil midir!?

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen” ve “yüce bir ahlak üzere” olan “Nebi’ye itaat etmek vardır” demekle bir günah işlemiş olacaksam bu “günahı” seve seve çekmeye razıyım.

Allah rızası için uyanık olalım ve Peygambersiz bir din projesine hizmet etmeyelim, tepkisiz kalmayalım. Ağlanacak halimize suskun da kalmayalım.

Nebi-Resullere iman, imanın esaslarındandır.

“Resul’e itaat vardır, Nebi’ye itaat yoktur” gibi bir ayrım yapılamaz.

İman edilene itaat de imanın esaslarındandır.

Nebi’ye itaatsizlik (Allah korusun) Allah’tan aldığı vahye de itaatsizlik olur.

Hariciler; “Hüküm ancak Allahındır” diyerek Hz Ali’nin hilafetini tanımayıp İslam’ın yiğit evladı Ali’yi de kâfir (!) ilan etmişlerdi.

Günümüzde de bazı dar görüşlüler “tek kaynak Kur’an’dır” diyerek Hariciler gibi bir yanlışa düşmektedirler.

“Tek kaynak Kur’an” demek, Resulullahın rehberliğini-örnekliğini dışlamaktır.

Kur’an, TEK KAYNAK değil TEMEL KAYNAKTIR. Şunu da vurgulamak gerekir ki, zanna yer olmayan akidede Kur’an tek kaynaktır.

Resulullah bizler için “Usvetun hasenedir.”

İslam ve Hayat

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

2 Comments

  • mbozac
    19 Ocak 2018, 18:35

    sayın ilyas abi, ben de o tek kaynak diyenlerdenim(darlısından mı darlanan mı bilmem de)… bu mesajla halledilebilecek bir mesele de değil; bir yazı da yazalım inşaallah… aslında siz de ‘temel kaynak’ derken imanız aynı… ama söylemlerden etkileniyoruz…’ kuran İslamı söyleminin tehlikesi’ diyordu yusuf kaplan mesela, ona da cevabi yazmıştım (kuran islamı söylemi tehlikesinin tehlikesi) diye… kaynak daima tektir. yoksa ya o ya bu diyebilir misiniz…ben şunu alacağım bunu bıraktım deme hakkınız doğar… haz pygamber de Kur’ana uyuyor onu uyguluyordu… nebi resul tartışması/ayırımı farklı bir noktaya dikkat çekmek için irdeleniyor dikkat edelim… itaat etmeyelim diyen yok ki…sonra diğerleri ne olacak? icma, kıyas… kaynaksa al sana kaynak! kıyasta kal, bırak kuranı hz pyg. de sıra gelmez! murad o değil! vesselam

    REPLY
    • İlyas Metin @mbozac
      20 Ocak 2018, 12:27

      Mustafa kardeş
      Bu yazıyı "Nebiye itaat yoktur" diyenlere reddiye alarak yazdım.
      Peygambersiz bir din projesine hizmet etmek isteyenlere tepkidir.
      Kur’an itikatta tek kaynak muamelâtta temel kaynaktır

      REPLY