Assange: ‘Yalan haber ödülü’ Türkiye’deki darbe girişimini destekleyen NBC’ye verilsin

Assange: ‘Yalan haber ödülü’ Türkiye’deki darbe girişimini destekleyen NBC’ye verilsin

Assange, ABD Başkanı Trump’ın duyurduğu ‘Yalan Haber Ödülleri’ hakkında sıra dışı bir yorumda bulundu. Assange, ‘Yalan Haber Ödülleri’nde birinciliğin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, girişimi destekleyen yayın yapan ABD’nin NBC televizyonunun alması gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’na ait çok sayıda gizli yazışmayı internet sitesi WikiLeaks aracılığıyla paylaşarak ismini uluslararası kamuoyuna duyuran Julian Assange, Londra’nın Knightsbridge semtinde bulunan Ekvador Büyükelçiliği’nde yaşamaya devam ediyor.

Assange’ın bugün Twitter üzerinden Türkiye’ye ilişkin bir paylaşımı dikkat çekti.

Assange, ABD Başkanı Trump’ın duyurduğu ‘Yalan Haber Ödülleri’ hakkında sıra dışı bir yorumda bulundu.’Yalan Haber Ödülleri’nde birinciliğin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, girişimi destekleyen yayın yapan ABD’nin NBC televizyonunun alması gerektiğini’ savunan Assange, AA’nın konuyla ilgili İngilizce haberini de Twitter üzerinden paylaştı.

ABD Başkanı Donald Trump, “Yalan Haber Ödülleri “nin sahiplerinden oluşan bir listeyi çarşamba günü Cumhuriyetçi Parti’nin internet sitesinde yayınlandı. Trump, çarpıklıklarını ortaya çıkaran haberlere verdiği bu ödüllerle bu tür haberleri “yalanlamış” oluyor.

“Yakın dönemin en vahim yalan haberi Trump’ın yalan haber ödülleri listesinde yok” ifadesini kullanan Assange, “NBC, Türkiye’de yüzlerce kişinin öldürüldüğü askeri darbe girişimine önemli bir destek sağladı. NBC ‘üst düzey ABD askeri kaynağına’ dayandırarak (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ın ülkeden kaçtığı yalan haberini yaptı” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Assange, Anadolu Ajansı’nın (AA) 26 Temmuz 2016 tarihli ‘Türkiye, NBC’den Erdoğan yalan haberi için özür dilemesini talep etti’ başlıklı İngilizce haberin bağlantısını da paylaştı.

Haberde MSNBC’de ‘The Last Word’  haber programının prodüktörlüğünü yapan Kyle Griffin’in 15 Temmuz’da Twitter’daki paylaşımında üst düzey bir ABD’li askeri kaynağa dayandırarak, Erdoğan’ın Almanya’ya iltica etmeye çalıştığı iddiasını duyurması nedeniyle Türkiye’nin ABD Büyükelçiliği’nin NBC ve Griffin’den özür beklediği ifade ediliyor.

Griffin’in söz konusu hatalı tweet’i silinse de NBC’den ya da Griffin’den bu konuda bir özür gelmemiş, ynlış bilgi içeren tweet aralarında Washington Post’un da olduğu önde gelen yabancı basın kuruluşlarının haberlerinde kaynak olarak kullanılmıştı.

(AHVAL)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *