Sabitelerin korunmasının önemine dikkat çeken​ İslami Cihad: Kararların uygulanması için mekanizma belirlenmeli

Sabitelerin korunmasının önemine dikkat çeken​ İslami Cihad: Kararların uygulanması için mekanizma belirlenmeli

İslami Cihad Hareketi, Filistin Kurtuluş Örgütü Merkez Konseyi’nin aldığı kararların uygulanabilmesi için belirli bir mekanizma oluşturulması çağrısında bulundu.

İslami Cihad liderlerinden Halid El-Bataş, bugün (16 Ocak Salı) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, “Merkez Konseyi’nden daha güçlü ve net kararlar çıkmasını temenni ederdik” dedi.
Merkez Konseyi’nin kararlarında kullanılan dilin tavsiye niteliği taşıdığına dikkat çeken El-Bataş, özellikle uzlaşının sağlanması, güvenlik koordinasyonuna son verilmesi, Paris ekonomi anlaşmasının iptali ve işgal rejimini tanıma kararının geri çekilmesi konularındaki kararların uygulanıp uygulanmadığının takip edilmesi gerektiğini belirtti.

El-Bataş, Merkez Konseyi toplantısının sonuç bildirgesinde işgal rejimiyle müzakere sürecine son verildiğinden bahsedilmediğini, bunun yerine yeni bir arabulucu arayışına işaret edildiğini söyledi.

Müzakere şartlarını iyileştirmek yerine sabitelerin korunması gerektiğini kaydeden El-Bataş, çatışmanın idaresi için milli bir strateji belirlenmesinin şart olduğunu ifade etti.

Hamas ve İslami Cihad, FKÖ Merkez Konseyi’nin Ramallah’ta yapılan toplantısını boykot etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *