Ay Vakti 18. yılında, 172. sayısı ile çıktı

Ay Vakti 18. yılında, 172. sayısı ile çıktı

Şeref Akbaba yönetiminde 18. yılını dolduran Ay Vakti Dergisi, yeni iç tasarımıyla da göze çarpıyor.

Ay Vakti Dergisi, 172. sayısı ve yeni kapak tasarımıyla raflardaki yerini aldı. Deneme, inceleme, şiir ve öykü ile Kudüs’e değinilen yeni sayı, kapağına da “Kudüs, Kurşundan Çiçeklerin Şehri” başlığını taşımış. Mehmet Aksu’nun, “Şairin olduğu yerde protokol olmaz” diyen Bahaettin Karakoç’la yaptığı samimi söyleşi ve Abdullah Ömer Yavuz’un, Ayla ve Buğday filmlerini incelediği sinema yazısı da yine kapaktaki konu başlıklarından.

Girişte, “Birliğe ihtiyacımız var. Kendi aramızda, teşekküller arasında ve halkı Müslüman olan ülkeler arasında. Üç insan bir araya gelemiyorsak, ülkeleri, kıtaları bir araya getiremeyiz. Birlikten, beraberlikten bahsedemeyiz. Ayrıştıran sebepleri tespit eder, tedavi edebilirsek birlikte oluruz. Teknoloji, sosyal hayat, mekanlar çelme taksa da. Birliktelik önceliğimiz olmalıdır.” sözleri ile birliğe-birlikteliğe işaret edilen yazı Ay Vakti imzasıyla 172. sayıda yerini almış.

Şeref Akbaba yönetiminde 18. yılını dolduran Ay Vakti Dergisi, yeni iç tasarımıyla da göze çarpıyor. Yeni sayıda, Kudüs üzerine yazılan şiirleri, “Kudüs, Mısra-ı Bercestedir” başlığıyla inceleyen Salih Uçak’ın ve “Tolstoy ve Çocukları”nı inceleyen Hayrettin Taylan’ın incelemeleri, Şeref Akbaba, Necmettin Evci, Süheyla Karaca Hanönü, Mehmet Aksu ve Nurşah Karaca’nın denemeleri ile Şirâze’nin mektubu yer alıyor.

Nurullah Genç, Mehmet Baş, Semra Saraç, Güven Fatsa, Abdulbaki Kömür, Muhammed Korkmaz, Ali Yaşar Bolat, Selim Faruk Tokgöz ve Ferhat Öksüz’ün şiirleriyle yer aldığı yeni sayıda, İbrahim Kaya, Emrah Bilge Merdivan, Fatma Balcı, Mehmet Sali, Yasin Ermek ve Ömer Eski öyküleriyle okuyucunun karşısına çıkıyor. “Kitabın Dün Köprüsünü Bugün Geçmek” başlığıyla, Salih Uçak’ın yeni kitapları tanıttığı yazı ve Kitaplık sayfalarında tanıtılan kitaplar da 172. sayıda yer alıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *