Papa Francis: Şüphelere rağmen mültecilere kucak açın

Papa Francis: Şüphelere rağmen mültecilere kucak açın

Papa Francis, 104. Dünya göçmen ve sığınmacılar günü kapsamında yaptığı konuşmada göçmenlere sırt dönülmemesini istedi.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, 104. Dünya göçmen ve sığınmacılar günü kapsamında yaptığı konuşmada göçmenlere sırt dönülmemesini istedi

Papa Francis, Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası’ndaki konuşmasının büyük bir kısmını, toplumların en zayıf halkası ve yardıma muhtaç insanlar olarak tanımladığı mülteci ve göçmenlere ayırdı.

Katolik lider bu konudaki endişelerin meşru olduğunu ancak buna rağmen göçmenlerin kabul edilmesi için çağrıda bulundu:

“Bazen yerel halkın, uzun zamandır devam eden kamu düzeninin, yeni gelenler tarafından bozulmasından dolayı endişeleri olabilir. Diğer tarafta yeni gelenlerin de korkuları var: Çatışma ortamından, yargılanmaktan, ayrımcılığa maruz kalmaktan korkuyorlar.Bu korkular meşrudur ve insani açısında tamamen anlaşılabilir şüphelere dayanıyor. Sonuçta şüphe ve korkulara sahip olmak günah değildir. Günah olan, bu korkuların hareketlerimizi belirlemesine, seçeneklerimizi sınırlamasına, saygıdan ve diğergamlıktan ödün vermesine izin vermektir.”

Papa, kasım ayındaki konuşması sırasında göçmen karşıtı söylemler kullanan politikacılara sert tepki göstermiş ve bu siyasilerin ırkçılık yaptığını dile getirmişti.

Euronews

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *