Erdoğan’dan Elazığ’da Nihal Atsız şiiri

Erdoğan’dan Elazığ’da Nihal Atsız şiiri

“Türkçülük, bölücülüktür” diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il kongresi için gittiği Elazığ’da Türkçülüğün önemli isimlerinden Nihal Atsız’ın dizelerini okudu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il kongresi için gittiği Elazığ’da Türkçülüğün önemli isimlerinden Nihal Atsız’ın “Kahramanların Ölümü” şiirinden bir beyit okudu.

Erdoğan, 40. Muhtarlar toplantısında, “Türk’üm demek en tabi hakkındır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Çünkü bunlar bölücülüktür” ifadelerini kullanmıştı.

Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ’da, Türkçülüğün önemli isimlerinden yazar ve şair Hüseyin Nihal Atsız’ın “Kahramanların Ölümü” şiirini okudu.

Partisinin 6. olağan il başkanlığı kongresi için Elazığ’a giden Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında Şehit Fethi Sekin’in İzmir Adliyesi’ndeki çatışma görüntülerini her izlediğinde “İnsan büyür beşikte mezarda yatmak için / Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için” dizelerinin dilinin ucuna geldiğini söyledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *