İngiliz heyet Çankaya köşkünde

İngiliz heyet Çankaya köşkünde

Başbakan Binali Yıldırım, Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox ve Rolls-Royce CEO’su Warren East’i kabul etti.

Dost ve Müttefik ülke vurgusu

Başbakan Binali Yıldırım’ın,  Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox’u ve beraberindeki heyeti kabul etti. Dün, Çankaya köşkünde ve basına kapalı olarak yapılan kabule ilişkin Başbakanlık’tan yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Sayın Başbakanımız bugün (12 Ocak 2018, Cuma) ülkemizi ziyaret eden Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox ve beraberindeki heyeti kabul etmiştir.

Kabulde, dost ve müttefik Birleşik Krallık’la stratejik ortaklığımızın son dönemdeki karşılıklı temaslar ve ortak projelerle daha da ilerletilmesinden ve yapılan işbirliğinden duyulan memnuniyet dile getirilmiştir.

Bu bağlamda, ekonomik ilişkilerin, ticaret ve yatırımların daha da geliştirilmesi üzerinde durulmuş, savunma sanayi dahil bir çok alanda atılabilecek adımlar üzerinde görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Görüşmede ayrıca, Avrupa Birliği’yle ilişkiler gündeme gelmiş, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliğinden çıkış (Brexit) sürecinin Türkiye’yle hukuksal altyapıyı olumsuz etkilememesi gerektiğinin altı çizilmiştir.”

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da katıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *