Rus Üssü’ne saldırının arkasında ABD mi var?

Rus Üssü’ne saldırının arkasında ABD mi var?

Rusya’nın Hımeymim üssüne insansız hava araçlarıyla yapılan saldırıyı İdlib’de Pentagon hesabına çalışan bir grubun gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Yeni Şafak gazetesinde yayınlana bir habere göre gerekli teknolojiyi ABD verdi. Bu gruplar Rusya ve rejime saldırıp Türkiye’yi sıcak çatışmaya zorluyor. Diğer hedefler Türkiye’yi göç dalgasıyla sıkıştırmak ve Afrin harekatını engellemek. Bunu fırsat bilen Esed ise yeni alan kazanmak için İdlib’e bomba yağdırıyor.

Rusya’nın Suriye’deki Hımeymim Üssü’ne yönelik İHA’lı saldırının arkasından ABD çıktı şeklinde verilen habere göre İdlib’deki gruplar arasında ABD için çalışan bir kesim, bölgede bir süredir garantör ülkelerin çabalarını baltalama girişimlerinde bulunuyor. Şöyle devam ediyor haber:

El yapımı İHA’larla Rus üssünün taciz edilmesi olayında sözkonusu teknolojinin sahadaki hücrelere ABD tarafından verildiği öğrenildi. Sabotajın ayrıntılarından Rus tarafının da bütünüyle haberdar olduğu bildirildi. ABD’nin yönlendirdiği bu grubun sahada Rusya ve rejime saldırarak Türkiye’yi sıcak çatışmaya girmeye zorladıkları belirtiliyor. Bu hareketlerle ulaşılmak istenen hedefler arasında Türkiye’nin Afrin operasyonunun engellenmesi çabaları da bulunuyor. Yine İdlib’den Türkiye’ye uzanması istenen yeni göç dalgasıyla Ankara’yı sıkıştırma politikası da dikkatlerden kaçmıyor.

ESED O OLAYI KULLANDI
Halep’teki sivillerin Ekim 2016’da İdlib’e taşınmasının hemen ardından ABD’nin bölgedeki gruplarla temasa geçtiği iddiaları gündeme gelmişti. Son provokasyonu kullanan Esed güçleri ise provokasyonu fırsat bilerek muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırdı. Hımeymim provokasyonu sonrası ulaşılan bilgileri Türkiye, diğer garantörlerle paylaştı. Rusya ve İran büyükelçileri Dışişleri’ne çağrılırken, Türkiye’nin garantörlük görevini yerine getirdiği, aynı hassasiyeti kendilerinden de görmek istediği vurgulandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *