Istakozların buzlu suda taşınması ve canlı canlı kaynar suya atılması yasaklanıyor

Istakozların buzlu suda taşınması ve canlı canlı kaynar suya atılması yasaklanıyor

İsviçre hükümeti hayvanları koruma kararı çerçevesinde, hayvanlara eziyet çektirilmesini engellemeye çalışıyor.

Reuters’in haberine göre, hayvanları koruma kurallarını elden geçiren İsviçre hükümeti taze ıstakozları kaynar suya atarak pişirme uygulamasını yasakladı. Buna göre, ıstakoz pişirilmeden önce hissizlik kazanmış olması gerekiyor.

Hükümet tarafından Çarşamba günü alınan karara göre, “Istakoz da dahil olmak üzere canlı deniz kabukluları buzda ya da buzlu suda taşınamazlar. Su türleri her zaman doğal ortamlarında tutulmalıdır. Kabuklular öldürülmeden önce şoklanmalıdır” diyor. Hükümetin aldığı bu kararlar Mart ayında yürürlüğe girecek.

Yönetmelik ayrıca yasadışı köpek çiftliklerini ortadan kaldırmayı, köpeklerin havlamasını cezalandıran otomatik cihazları yasaklayıp, hasta veya yaralı hayvanlarla ilgili şartları da açıklıyor ve organizatörleri de halka açık yerlerde hayvanlardan sorumlu kılmayı amaçlıyor.

Aktivistlerin ıstakozlar için mutfaktaki acımasız muamele dediği şeylerden koruma konusunda İsviçre yalnız değil. Komşusu İtalya’nın yüksek mahkemesi de Haziran ayında ıstakozların lokantalarda buzda tutulmamaları gerektiğini kararlaştırmıştı. Mahkeme, restoranların müşterilerine daha iyi bir yemek sunabilmek için bu hayvanlara haksız yere acı çektirdiği görüşünde.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *