Yahudiler Madma beldesinde tarım arazilerini tahrip etti

Yahudiler Madma beldesinde tarım arazilerini tahrip etti

Nablus eyleminin ardından intikam için köylere ve beldelere saldıran Yahudi yerleşimciler tarım arazilerini tahrip etti.

Yahudi yerleşimciler bugün (10 Ocak Çarşamba) öğle saatlerinde Nablus kentinin güneyindeki Madma köyü yakınlarında Filistinlilere ait tarım arazilerini tahrip etti.

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimini takipten sorumlu Ğassan Dağlas, Yahudi yerleşimcilerden bir grubun işgal güçleri himayesinde ve işgal ordusuna ait buldozerlerle tarım arazilerini tahrip etmeye başladığını söyledi. Yerleşimcilerin köye ait araziler üzerinde kurulu Yitzhar Yahudi Yerleşkesi’nden geldiğini bildiren Dağlas, yerleşimcilerin Yitzhar Yerleşkesi’nden Madma köyünün doğusundaki El-Kaadat bölgesine giden birkaç yol açtıklarını belirtti.

Dün akşam Nablus yakınlarında gerçekleştirilen ateş açma eyleminde bir işgalcinin hayatını kaybetmesinin ardından Yahudi yerleşimcilerin Nablus çevresindeki köylerde ve beldelerde bu tür intikam eylemleri gerçekleştirdikleri ifade edildi. Bu arada, işgal güçlerinin dün akşam ateş açma eyleminin gerçekleştirildiği yolu beton bloklarla trafiğe kapattığı ve araçların yolu kullanmalarına izin vermediği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *