Washington Post’un haberine göre, DAEŞ Hamas’a savaş açtı

Washington Post’un haberine göre, DAEŞ Hamas’a savaş açtı

DAEŞ’in Mısır’ın Sina Yarımadası’ndaki kolu 22 dakikalık bir video yayınlayarak Gazze merkezli Hamas’a savaş açtı: Gazze’de saldıracağız!

Yayınladıkları videoda Hamas ile işbirliği yaptığı öne sürülen bir kişiyi infaz ettikleri görülen DAEŞ üyeleri, destekçilerine Gazze’de Hamas’a saldırmaları emri verdi.
Washington Post’un haberine göre, ABD merkezli SITE İstihbarat Grubu’nun çevirisini yaptığı video, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıkladığı görüntülerle başlıyor.
Ardından DAEŞ’in Gazze’deki DAEŞ mensuplarına yapılan operasyonlar ve Trump’ın Kudüs kararını engelleyemediği gerekçesiyle Hamas’a savaş açtığı ilan ediliyor.

HAMAS’A “KAFİR BATI’NIN İZİNDEN GİTME” SUÇLAMASI

Videoda Hamas ‘Kafir Batı’nın izinden gitmekle’ eleştiriliyor. Videoda eli bıçaklı bir DAEŞ üyesi “Onlara asla teslim olmayın. Patlayıcı, susturuculu tabanca ve yapışkanlı bombalar kullanın. Mahkemelerini, güvenlik bölgelerini bombalayın” ifadelerini kullanıyor.
Hamas’ın askeri kolu ile işbirliği yapmakla suçlanan bir kişi de Hamas’tan ayrıldığı öne sürülen bir başka DEAŞ üyesi tarafından infaz ediliyor.

Haber7

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *