Suriye’de kanlı savaş devam ediyor

Rus destekli Suriye rejimi İdlib’i vurmaya devam ediyor. Düzenlenen 50’den fazla hava saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti. Muhalifler de bir Suriye savaş uçağını düşürdü.

Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki gerginliği azaltma bölgelerinde bulunan yerleşim birimlerine ve İdlib’in güney ve doğu bölgelerine rejim uçakları tarafından 50’yi aşkın hava saldırısı düzenlendi. Bombalanan köy ve kasabalarda 9 kişi hayatını kaybetti. Önceki gün düzenlenen saldırılarda ise 15 kişi hayatını kaybetmişti.

MUHALİFLER UÇAK DÜŞÜRDÜ

Dün ajanslara düşen yeni bir haberde ise muhaliflerin de bir Suriye uçağını düşürmeyi başardığı bildirildi.

BBC’nin haberine göre Suriye ordusu tarafından yapılan açıklamada Hama kentinin kuzeyinde bir savaş uçağının “isyancılar” tarafından düşürüldüğü ve pilotun öldüğü kaydedildi.

Haberi veren Suriye Devlet Televizyonu, askerin ‘şehit’ olduğunu savunarak haberi “Terörist silahlı çeteler tarafından vurulan bir savaş uçağı düşürüldü. Pilot şehit oldu” şeklinde verdi.

Muhaliflere yakın İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Hama ve İdlib’de faaliyet gösteren Özgür İdlib Ordusu’nun, uçaksavar ateşiyle L39 tipi bir savaş uçağını düşürdüğünü, uçağın iki pilotundan birinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Başka bazı kaynaklarda da diğer pilotun gözaltına alındığı aktarıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *