Yeni İnternet Sitemiz Hizmete Girdi

Yeni İnternet Sitemiz Hizmete Girdi

Düşünce ve tavsiyelerinizi bekliyoruz…

Sevgili okuyucularımız, bir süredir üzerinde çalışmakta olduğumuz yeni sitemizi genel hatlarıyla tamamladık ve hizmete aldık. Herkese hayırlı olmasını diliyoruz.

2010 yılından beri devam eden internet yayınımıza yenilenmiş bir yüzle devam ediyoruz. Sitemizin bazı eksikleri henüz tamamlanmamış olmasına rağmen, biten kısımları ile daha hızlı ve daha görsel bir şekilde haber, yazı ve yorumlarımızı sizlere sunabileceğiz. Diğer kısımların üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bittikçe bu kısımları da devreye alacağız.

Yeni sitemizle ilgili düşünce ve tavsiyelerinizin bizim için çok önemli olduğunu tekrar belirtmek istiyor herkese selamlarımızı gönderiyoruz.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

10 Comments

  • ali
    25 Aralık 2017, 23:24

    Hayırlı olsun.Celal sancar.Mehmed durmuş.Hüseyin alan ,ömer şevki hotar ve ayrılan diğer arkadaşlarımızı dergide görmek ,yazılarını okumak istiyoruz.Allaha emanet olunuz….

    REPLY
  • Mehmed Durmuş
    22 Aralık 2017, 23:53

    Allah hayırlı etsin.

    REPLY
  • Tarık Özkan
    22 Aralık 2017, 20:45

    Hayırlı olur inşaallah…

    REPLY
  • Adatepeli
    22 Aralık 2017, 18:50

    Hayirli olsun…

    Yolunuz acik olsun…

    REPLY
  • hüseyin alan
    22 Aralık 2017, 09:55

    hayırlısı
    Sanal bir dünya kuruluyor. Yeni ama başka bir dünya bu. Devletlerin olmayacağı özgür bir dünya. Hayat bu dünyada işleyecek.

    Sosyolojik izahla insanlık tarihi 70 bin yıllık süreçte "kominal-avcı toplayıcı-köleci-feodal-kapitalist" toplumsal şema halinde biçimlendi, "komin biçim" olarak başa dönecek.

    Bu nasıl olacak? Yapay zeka yoluyla. Devletler kendiliğinden ortadan kalkıyor, şirketler devri başlıyor.

    Ulus devletlerin devrin tamamladığı bir gerçek çünkü bu devlet tipini icat eden kurucu ata burjuva, şimdi devletsiz bir dünya kuruyor. Ulus devlet direnirse ne olacak? İki şık söz konusu: Ya kıyamet kopacak yahut yeni olan kurulacak.

    Şimdi başka bir dönem başlıyor. Denetimsiz, merkezsiz, otoritesiz bir dünya bu. İnsanlar doğrudan iletişime, etkileşime geçiyor. Sınırlar kalkıyor.

    Devletlerin elinde tek koz var, internetin şartelini indirmek. Bunu yaparsa kendisi stop eder çünkü her işini internet üzerinden yapıyor. Yani artık müdahil olamaz. Kendi eliyle intihara edecek.

    Dindarlar 400 yıldır tarihin ve toplumsalın dışında kaldılar. Savaşı kaybetmiş, beyin fonksiyonunu yitirmişti. "Ahlak-aile-vicdan-bireysel adalet" gibi mevzilere çekilerek acil servise yatmış, makinaya bağlı bir hayat yaşıyordu.

    Başka bir deyişle modern dönemin İslamcısı postmodern devrede hayati fonksiyonlarını yitirdi. Kendi devletini kuramadı, kuranlar ulus devlet formatını aşamadı, şimdiyse sivilleşip millileşerek devletçi oldu, istihdam aracı oldu, harakiri yaptı. Yani dayandığı ulus devlet ölüyor kendisi de onunla ölecek.

    Nereye geldik şimdi, ne demek istedik?
    İktibas Türkiye’de bir şey midir, evet, hem de önemli bir şeydir. Yeni dünyada yine var olacak. Topluma ve tarihe yeniden, yeni şartlarda müdahil olup uyarısını yine yapacak.

    Çünkü kök hücresi sağlam. Modern olana da postuna da takılmadı. Kökü ne? Ercümend Özkan’ın tarifiyle Kur’an ve sünnet. Köksüzlük neydi, Kur’an’cılık yahut tersi!

    İktibas ölüden diri çıkartır mı? Çıkartır. Küllerinden yeniden doğar mı? Doğar. Niye iktibas, dediğimiz gibi kök sağlam.

    Aynı kökten başka tarlalara, topraklara, ağaçlara aşılama yapıldı, yapılıyor ama tutmaz. Çünkü iklim, arazi şartları farklı. Kök kendi cinsinden bünyeye aktarılmıyor. Hangi dünyada yaşadığının farkında değil.

    Dolayısıyla yeni site önemli. Hafife alınmayacak kadar önemli. Özgür bir dünya var burada. Nereye kadar olursa oraya kadar.

    İktibasın devlet anlayışı mevcuda uyarlı, mevcudu yeniden üretmek değildi. Dolayısıyla ölenler arasına katılmayacak. İslami devleti konuşmanın şimdi zamanı. Yeni dünyada da zamanı. İktibasın zamanı çünkü zamanüstü köke dayalı.

    REPLY