ABD Dünya Liderliğini Kaybetti

ABD Dünya Liderliğini Kaybetti

Trump’ın tehditleri sonuç vermedi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapılan oylamada Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı reddedildi.

Oylamaya 172 ülke katıldı. Filistin yanlısı karar, 9 hayır oyuna karşı 128 oyla kabul edildi. 35 ülke çekimser kaldı.

Stratejist Abdullah Çiftçi, dün gece Twitter hesabından yaptığı analizde, yapılan oylamanın ardından Küresel güç çekişmesinde yeni politikaların ne olacağı üzerine tesbitlerini paylaştı. 17 maddelik bir tweet dizisi yayınlayan Çiftçi, ABD’nin, küreselcilerin kontrolünde Küresel dünyaya know-how üretim merkezi ve tüketim pazarı olarak entegre edileceğini belirtti.

Abdullah Çiftçi tesbitlerini madde madde şöyle sıraladı:

1-BM’deki Kudüs oylaması dünya için yeni bir dönüm noktası. ABD’nin güç/para ile tehdidi boşa çıktı. Bu karar sonrası ABD içindeki kavga derinleşir. ABD/Avrupa ve tüm dünyada Siyonist Yahudiler ile Küreselci Yahudi lobileri arasında kavga derinleşir

2-ABD İkinci Dünya savaşı elde ettiği “Dünya Lideri” ünvanını BM kararı ile siyasal olarak kaybetti. Ekonomik ve Teknolojik olarak da kaybedecek. ABD/Çin arasındaki mücadele daha da derinleşecek. Yeniden Büyük Amerikancılar daha da hırçınlaşacak.

3-Trump’un arkasındaki Evanjelik+Siyonist+Irkçı-Nazi lobisi bu süreçte teröre başvurabilir. Trump ABD içerisindeki kaybettiği siyasal prestiji Lübnan/İran’a  S.Arabistan/Yemen üzerinden daha da derinleştirip yeni bir savaş çıkartmayı deneyecektir.

4-BM Kararı İsrail’in Körfez’in Arapları üzerinden kurguladığı “Sünni Ordu/Blok” projesini çökertir. Körfezin liderleri halk tarafından sorgulanacak. S.Arabistan’un keskin bir U dönüşü ile Türkiye’nin politikaların yaklaşması olasıdır.

5-Dünyasın STKları, Kurumsal ticari/siyasi/sosyal STKları (BM, IMF, Dünya Ticaret Merkezi vs) küreselcilerin kontrolünde. ABD, BM’nin Mülteci anlaşmasından çekilmişti. Bu süreçte ABD BM’nin diğer bazı anlaşmalarından da çekilmeyi tartışacak.

6-BM’nin Kudüs kararı ABD ile Çin arasında Ekonomik/Siber/İstihbarat/patent hırsızlığı savaşlarını hızlandırır. Trump ekibi şu anda Kuzey Kore’yi mi yoksa İran’a mı saldıracağı üzerinde hesap yapıyordur. Dünya Hırıstiyanlarını yanına çekmek için öncelik İran olabilir.

7-BM’nin Kudüs kararı ile 20.yy’da kurulan dünya dengeleri resmen çökmüş oldu. Dünya için yeni kurumsal yapılar ve muhtemelen Türkiye’ye “oy verecek” yeni bir BM dizaynı gündeme gelir. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya Beşten Büyüktür” sözü devreye girecek.

8-Dünyanın tüm kurumsal yapılarında ABD ve İsrail kaybedecek. @tvahaber de “Trump’un Kudüs kararı İsrail’i bölgede izole edecek” tespitim gerçekleşecek. Bu süreçte ABD içerisinde “doğal görünümlü” sosyal afetlerin ve askeri kazaların artışını göreceğiz.

9-BM’nin kararı ABD içerisinde kitle hareketlerine neden olabilir. Demokratlar, Trump’u “ABD’nin prestijini yerle bir etti” suçlamaları ile “Trump’un Büyük Amerika” rüyasının sona erdiğini medyada öne çıkartıp kitleyi sahaya sürebilirler. ABD’de Gezi benzeri eylemler..

10-BM’nin Kudüs kararı, yeni bir ifşa dalgasını açar. Yapılacak ifşalarda dünya genelinde terör örgütlerini Trump’un arkasındaki ABD’nin desteklediği vs gibi. İŞİD veya benzeri örgüt üyelerinin itirafları dünyaya servis edilebilir.

11-BM’nin Kudüs oylaması, dünyada gerginliği daha da artırır. Dünya jandarması ABD’nin güç/para ile ülkelere diz çöktürememesi, Trump’un Dış Politikasının iflas etmesi anlamına gelir. Yani ABD Dışişleri Bakanı Tillerson istifa edebilir.

12-Trump Hükümeti, BM Kudüs oylaması öncesinde söylediği “ekonomik yaptırımları” sahneye koymayı dener ama sonuçta izole olan bir Trump ABD’si sahneye çıkar. Yani Trump gitsin diyenlerin sesleri daha gür çıkacak. ABD için kavga tüm dünya medyasına servis edilecek

13-BM/Kudüs oylaması ile 20.yy’ın Ulus Devlet/Kapitalist sistem dönemi kapandı. 21.yy’ın Küreselizm/4.Sanayi Devrimi dönemi açıldı. Rezerv para olan ABD doları yerine Dijital para tartışmaları hızlanır. Dijital paranın altına/gümüşe endeksli olsun tartışmaları alevlenir.

14-BM/Kudüs oylaması hem İslam dünyasında hem de Küresel dünyada Türkiye’nin önünü açar. 21.yy’ın en önemli projesi “Bir Kuşak Bir Yol Projesi”. Türkiye Projesinin merkezinde ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü kilit bir rol üstleniyor.

15-BM’nin Kudüs oylamasında ABD’nin düştüğü durum Osmanlı’nın İkinci Viyana Kuşatması sonrası başlayan siyasal durumla aynıdır. Trump ekibi ABD’de kaybeder. ABD, Küreselcilerin kontrolünde Küresel dünyaya know-how üretim merkezi ve tüketim pazarı olarak entegre edilir.

16-BM Kudüs oylaması Türkiye için yeni bir dönemi başlattı. Süreç iyi yönetilirse,
İslam Dünyasında
İngiltere/Çin endeksli Küresel dünyada,
Rusya ile Avrasya’da
Yeni ve güçlü işbirlikleri ile 21.yy dünyasının şekillenmesinde kilit bir rol oynar.

17-BM/Kudüs oylaması ile 21.yy’ın Yeni Dünya Düzeninin kurulma süreci başladı. Hayırlı olsun.
4.Sanayi Devrimi ve Dijital Dünya endeksi kavramlar hayatımıza daha çok girecek.
Analize devam edeceğiz birlikte.
Hayırlı geceler, selamlar

a1.jpg
a2.jpg
a3.jpg
Haberi Paylaş : GoogleGoogleTwitterTwitterFacebookFacebookDiggDiggDel.icio.usDel.icio.usRedditReddit

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *