İsrail işgal bağımlısı

İsrailli demokrat yazar Gideon Levy, İsrail ve Yahudi lobisi hakkında konuşuyor…

İsrail’in yüksek tirajlı Haaretz gazetesinin köşe yazarı Gideon Levy, İsrail’i ve ona arka çıkan Amerika’yı sert ifadelerle eleştirdi.

Gideon Levy Açıklaması İsrail Lobisi olmasaydı, İsrail daha yaşanılası bir yer olurdu. Daha adil bir yer olurdu. İsrail lobisi olmasaydı ABD daha demokratik bir ülke olurdu. Uyuşturucu bağımlısı biriyle başa çıkmanın iki yolu vardır. Birincisi ona para verirsiniz. o daha çok uyuşturucu alır ve size müteşekkir olur. ikinci yol ise onu bir rehabilitasyon merkezine yatırmaktır. Uyuşturucu bağımlısı olan kişi sizden nefret edecektir. Ama hangi yöntem onun için en doğru tedavidir?

Peki aranızda İsrail’in işgal bağımlısı olduğuna dair şüphesi olan var mı?

İsrail toplumunun yapısı değişmediği sürece bu bağımlılık devam edecek. İsrail toplumu kendisini kalkanların ardında gizliyor. Sadece fiziksel değil zihinsel olarak da duvarlarla çevrelemiş kendisini. Bu durum artık uluslararası bir müdahale gerektiriyor Amerika’dan veya AB’den.

Çünkü İsraillilerin beyni yıkanmış ve yalanlar içinde yaşıyor. Gerçekle bağını kaybetmiş biri güvenli değildir. Bu özel bir kişi olabilir, buna herhangi bir tedavi olmasını ya da hastaneye yatmasını tavsiye ederim. Gerçeklikle bağını kaybetmiş insan ya kendisine ya da topluma zarar verir.

İsraillilerin her şeye rağmen vicdanlarının rahat olmasının 3 sebebi var. İsrailliler seçilmiş kişiler olduğunu düşünür ve bu seçilmişliğin onlara istedikleri her şeyi yapma hakkını verdiğini sanırlar.

İkincisi, tarihte bu denli işgalci olup da kendisini mağdur olarak tanıtan hiçbir güç yoktur. Yalnızca mağdur değil, tek mağdurun kendileri olduğunu düşünürler.

Üçüncüsü, ki en tehlikeli olanıdır, Filistin halkını insan olarak görmezler. İnsan olarak görmedikleri bu halka yapılan zulümler onları rahatsız etmez. Amerika bu İsrail’e müdahale etmediği sürece, İsrail neden kendini değiştirsin ki?

Gazze’nin bombalandığı zamanlarda İsrail’i görmeliydiniz. Üstlerinden Gazze’yi bombalamaya giden helikopterler geçerken plajlar İsraillilerle dolup taşıyordu. İsrail televizyonları bombalama görüntülerini neredeyse hiç göstermedi. Gazeteler hiçbir şey yazmadı. Ben pilotların sorumlulukları hakkında tek bir makale yazdım ve korumalar olmadan evimden çıkamamaya başladım.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *