İskoçya liginde Kudüs’e destek

İskoç futbol kulübü Celtic taraftarı tribünlerde “Kudüs Filistin’dir” pankartı açtı. 2016 Temmuz’unda da Filistin bayrakları açmışlardı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın skandal Kudüs kararı ve İşgalci İsrail’in Filistinli Müslümanlara takındığı tavra tüm dünya ile birlikte İskoçya’dan da sürpriz bir destek geldi.

Yeni Şafak’ın haberine göre, İskoç futbol kulübü Celtic, Hibernian takımı ile oynadıkları maçta tribünlerine “Kudüs, Filistindir” pankartı asan İskoç ekibinin taraftarlarına Müslüman dünyasından teşekkür mesajları atıldı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın skandal kararı sonrasında susan Dünya ülkelerine cevap niteliği taşıyan bu hamle, Müslüman dünyasında büyük alkış aldı.

Filistin bayraklarına para cezası kesilmişti

Celtic ile Hapoel Beer-Sheva arasında 17 Ağustos 2016 yılında yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri play-off turu ilk maçında, Celtic taraftarları karşılaşma öncesinde ve esnasında Filistin bayrakları açmıştı. UEFA da olayla ilgili disiplin soruşturması başlatmış ve Celtic, ciddi bir para cezasıyla karşılaşmıştı. Batı Şeria’daki Ed-Dehişa Mülteci Kampı’nda yaşayan yüzlerce Filistinli çocuk da Şampiyonlar Ligi maçında taraftarları Filistin bayrakları açan Celtic’e UEFA’nın verdiği para cezasını ödemek için harçlıklarını bağışlamıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *