Mısır’ın ilk nükleer santralini Ruslar kuracak

Mısır’ın ilk nükleer santralını Rusya kuracak. Anlaşma bugün Putin’in Mısır ziyaretinde imzalanacak. Mısır’ın ilk nükeer santralini Rusya inşa edecek. 4,800 megawatt gücünde yapılması beklenen santral ülkenin Kuzeyinde bulunan Dabaa’da yer alacak. Santralin yedi yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Reuters’in haberine göre, Russia Today (RT)’ye konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, santralin yapılacağı yerle ilgili işlemlerin tamamlanmaya

Mısır’ın ilk nükleer santralını Rusya kuracak. Anlaşma bugün Putin’in Mısır ziyaretinde imzalanacak.
Mısır’ın ilk nükeer santralini Rusya inşa edecek. 4,800 megawatt gücünde yapılması beklenen santral ülkenin Kuzeyinde bulunan Dabaa’da yer alacak. Santralin yedi yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor.
Reuters’in haberine göre, Russia Today (RT)’ye konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, santralin yapılacağı yerle ilgili işlemlerin tamamlanmaya yakın olduğunu bildirdi.
Mısır ve Rusya bir nükleer santral inşası için 2015 yılında bir anlaşma imzalamıştı. Rusya’dan alınacak kredi ile yapılacak olan santral için Mısır resmi gazetesinde geçen yıl, alınacak kredinin 25 milyar dolar büyüklüğünde olacağı, bununla santral maliyetinin yüzde 85’inin karşılanacağı, kalan yüzde 15’in ise Mısır tarafından finanse edileceği kaydedilmişti.
Deneme çalışmalarının 2022 yılında başlaması beklenen santral ile Mısır, 104 milyona gelmesi beklenen nüfusu ile büyüyen enerji açığını karşılamayı, aynı zamanda enerji kaynaklarını çeşitlendirmeyi amaçlıyor.
Bugün Türkiye’den sonra Mısır’a geçmesi beklenen Putin ile Mısır Devlet Başkanı Sisi arasında nükleer santral kurulum anlaşmasının imzalanması bekleniyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *