Bayram Pikniğimiz

Bayram Pikniğimiz

Tüm kardeşlerimizin geçmiş Ramazan bayramını kutluyorum.

Bu yıl havalarında sıcak olması sebebiyle ramazan ayımız oldukça zor geçti. Bulunduğumuz yer deniz kenarında küçük bir ilçe ve tabiî ki çok sıcak. Biz de düşündük ki bu bayramda yakın çevremizdeki kardeşlerimizle 1200–1300 rakımlı serin şirin bir yerde buluşalım.

 

Burası piknik alanımızdaki kulübe. Çok güzel bir yer fakat güzel işletilememesi sebebiyle terk edilmiş. Yani çalışanları yok. Biz de o yüzden hazırlıklı geldik. Tüm her şeyi kardeşlerimiz yapacak.

Burası piknik alanımız. Buraya yakın olan kardeşlerimiz erkenden gelip bu yerde hazırlıklar yapmışlar.

Burası da piknik alanının aşağısında uzanan katran ağaçları. Fotoğraf biraz sönük kalmış. Aslında bu katran ağaçları müthiş güzeller.

Yemek hazırlıkları başladı. Resimdeki kardeşimiz Urfa yöresinin patlıcan kebabını bizler için hazırlıyor. Hemen söyleyeyim kendisi pek bir şey yemiyor. Tüm bu uğraşlarından sonra acı biberin içerisine biraz et katıp biberi ekmek niyetine kullanarak bir iki lokma alıyor. Allah kendisinden razı olsun.

Kardeşlerimizin eşleri ev ekmeği yapıyorlar. Fırından ekmek almayı tercih etmedik. Piknik yerimizde kardeşlerimiz bizler için ekmek yapmış oldular. Allah razı olsun çokta iyi oldu.

Yemek hazırlıkları sürerken bizler de kardeşlerimizle sohbet ediyoruz. Kardeşlerimiz sıkıntılarını anlatıyorlar. Bir şeyler üretememenin sıkıntıları. Birde çevrelerindeki davetlerine icabet eden kişilerin çabucak tekrar eski hallerine dönüşlerini sorguluyorlar. Sürekli olamama sorunu. Güncel konularda konuşuluyor. Suriye olayları gibi.

Yemekler hazırlanmaya başladı. Güzel görünüyorlar.

Çocuklar çok mutlu görünüyorlar. Piknik alanı içerisindeki parkta oynuyorlar. Bu arada yemekler de hazır.

Yemekler yazın buz gibi hava ve bu güzel manzara bir de yemeklerimizi yapan kardeşimizin katkısı ile çok lezzetli olmuş. Bu arada bir de Harun’un araba tutkusu var. Piknik boyunca arabalarla ilgiliydi.

Yemeğimizin ardından çayımızı da içiyoruz. Her şeyi ile güzel bir piknik oldu. Yaklaşık 50 kişilik kendi içimizde yerel bir piknik gerçekleştirdik. Geçen senelerde dışarıdan kardeşlerimizi de çağırmıştık. Bu piknikte bu kardeşlerimizi rahatsız etmek istemedik. İnşallah kardeşlerimiz yeni kardeşleri ile bir sonraki pikniğimizde tekrar gelecekler. Bizler de inşallah onların tecrübelerinde faydalanacağız.

Tüm kardeşlerimizin geçmiş Ramazan bayramını kutluyorum. Allah’a emanet olun.

Editörün notu: Yazı içerisindeki fotoğraflar elimizde olmayan teknik sebeplerden dolayı kaybedilmiş durumdadır. Okurlarımızdan ve yazarımızdan özür diliyoruz.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *